Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Justícia farà tests ràpids a 145 presos de Quatre Camins després de cinc positius en set dies

|

- Publicitat -

Les recomanacions de l’ONU que instaven a Espanya a deixar passar el confinament als presos polítics a casa no eren en va. Els espais tancats amb molta gent com ho són les presons són el caldo de cultiu preferit per virus de fàcil propagació com ho és el nou coronavirus. Mantenir els presos polítics, que no representen cap perill per a la societat, tancats durant l’Estat d’Alarma és una mostra més que aquesta presó és una venjança per part de l’Estat cap als independentistes.

De fet, ja comença a haver-hi problemes en algunes presons a causa de la Covid-19. Dels 24 interns positius de coronavirus en el conjunt de les presons de la Generalitat, n’hi ha cinc que corresponen al Mòdul 4 del Centre Penitenciari Quatre Camins i s’han detectat durant els últims set dies. Tots estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa. Aquest nombre de positius, diagnosticat en un període curt de temps, obliga a prendre mesures de precaució addicionals. Per això, personal sanitari realitza aquest dijous una prova ràpida a cadascun dels 145 interns d’aquest mòdul. Si es detecten més positius, es traslladaran al nou hospital que Justícia i Salut han posat en marxa avui al Centre Penitenciari Brians 2, amb capacitat per a 22 interns.

Publicitat

A més, Justícia desinfectarà el Mòdul 4 de Quatre Camins. Mentrestant, els interns amb resultat negatiu es desplaçaran al Mòdul 1 del mateix equipament, per passar una quarantena, d’acord amb les indicacions de Salut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut