Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Junqueras i Rovira demanen avançar junts però “des de la diversitat, amb el millor de la pluralitat, sense uniformitzar-nos”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, han escrit una carta conjunta on reclamen revalidar el mandat democràtic de l’1 d’octubre perquè sigui “definitiu”. […]

Redacció
Redacció 24/12/2018
Oriol Junqueras i Marta Rovira

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, han escrit una carta conjunta on reclamen revalidar el mandat democràtic de l’1 d’octubre perquè sigui “definitiu”.

En el seu escrit, afirmen que el crit de llibertat de l’1-0 continua ressonant i “movent els fonaments del règim del 78”, recordant que les conseqüències d’aquella jornada, d’aquest dia, durarà anys i res tornarà a ser igual.

En aquest sentit afirmen que el judici del procés, que arrencarà a principis de 2019, “tornarà a remoure el règim” i constaten que seure a la banqueta dels acusats a la democràcia i al desig de llibertat acabarà sent un autèntic càstig per a l’Estat espanyol.

“Qui opta per fer un judici polític s’arrisca a trobar-se davant la dignitat, la veritat i la justícia”, escriuen, ell des de la presó de Lledoners, on està pres, i Rovira des de l’estranger.

A la carta, que encapçalen amb uns versos de Miquel Martí Pol, lamenten que és la segona Nadal que no podran passar junts, en llibertat, amb les seves famílies.

No obstant això, Junqueras i Rovira afirmen que són pacients, determinats, pacífics i segurs de la seva raó: “Camí de la República, amb desig de justícia i set de llibertat”.

Els republicans també fan èmfasi que hi ha qui els vol dividits, competint i, davant d’aquesta amenaça, demanen no caure en el parany: “Som més forts quan actuem coordinats, amb unitat d’acció” tot i que remarquen que “des de la diversitat, amb el millor de la pluralitat, sense uniformitzar-nos, aprofitant el millor de cadascú” per acabar amb un “coneixem la recepta, actuem”.