Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Junqueras demana per carta a la militància evitar la “autocomplaença” i guanyar de nou

Demana guanyar a Europa perquè serà la millor via per elevar a l’Eurocambra una crítica a “la repressió” de l’Estat contra el sobiranisme català

Agències 09/05/2019

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat aquest dijous una carta a la militància i als simpatitzants del seu partit on els reclama que, després de guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya, no caiguin en la “autocomplaença” i surtin a guanyar també les eleccions municipals i les europees.

“No caiguem en l’autocomplaença perquè serà la nostra derrota. Us demano humilitat, discreció, esforç, vocació de servei, generositat i sacrifici”, exposa en la missiva, recollida per Europa Press.

Junqueras llança la seva carta a poques hores que comenci la campanya electoral i apel·la a la militància a no relaxar-se un cop guanyades les espanyoles: “Una altra vegada només ens val la victòria i no ens valen les excuses”.

Assegura que les eleccions del 28-A només van ser la primera volta de l’actual cicle electoral, de manera que “no és suficient” que ERC guanyés llavors, sinó que ha de repetir triomf a Catalunya la nit del 26 de maig.

Defensa que una nova victòria d’ERC a Catalunya és clau per al futur, ja que ha assegurat que és el millor partit per a “articular políticament la majoria del 80%” de catalans partidaris d’un referèndum sobre la independència.

Junqueras, que després de ser el candidat d’ERC a les eleccions generals repetirà com a candidat a les europees, ha fet èmfasi en la importància de guanyar les municipals de Barcelona, ​​on totes les enquestes pronostiquen un resultat ajustat amb Colau.

Triomf a Barcelona

“Hem de guanyar a Barcelona, ​​el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència”, argumenta el republicà, el partit es presenta a la capital catalana amb Ernest Maragall de candidat.

A Europa, també

També reclama una victòria d’ERC a les eleccions europees a Catalunya, assegurant que serà la millor via per elevar a l’Eurocambra una crítica a “la repressió” de l’Estat contra el sobiranisme català.

“Tenim l’oportunitat de tornar a derrotar la repressió amb tot Europa de testimoni. Ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar la veu”, resumeix Junqueras, en presó preventiva des del 2 de novembre de 2017.

Municipals republicanes

Afegeix que el paper d’ERC en els ajuntaments ha de ser també social, treballant per la igualtat efectiva entre dones i homes; dinamitzant les economies, reduint les desigualtats, potenciant l’educació i gestionant l’urbanisme.

Junqueras esgrimeix que una victòria de l’independentisme i d’ERC serien la constatació que “Catalunya és republicana i vol seguir lluitant per la independència i l’autodeterminació, per la republica catalana i per la justícia social”.