Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junqueras demana per carta a la militància evitar la “autocomplaença” i guanyar de nou

|

- Publicitat -

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat aquest dijous una carta a la militància i als simpatitzants del seu partit on els reclama que, després de guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya, no caiguin en la “autocomplaença” i surtin a guanyar també les eleccions municipals i les europees.

“No caiguem en l’autocomplaença perquè serà la nostra derrota. Us demano humilitat, discreció, esforç, vocació de servei, generositat i sacrifici”, exposa en la missiva, recollida per Europa Press.

Publicitat

Junqueras llança la seva carta a poques hores que comenci la campanya electoral i apel·la a la militància a no relaxar-se un cop guanyades les espanyoles: “Una altra vegada només ens val la victòria i no ens valen les excuses”.

Assegura que les eleccions del 28-A només van ser la primera volta de l’actual cicle electoral, de manera que “no és suficient” que ERC guanyés llavors, sinó que ha de repetir triomf a Catalunya la nit del 26 de maig.

Defensa que una nova victòria d’ERC a Catalunya és clau per al futur, ja que ha assegurat que és el millor partit per a “articular políticament la majoria del 80%” de catalans partidaris d’un referèndum sobre la independència.

Junqueras, que després de ser el candidat d’ERC a les eleccions generals repetirà com a candidat a les europees, ha fet èmfasi en la importància de guanyar les municipals de Barcelona, ​​on totes les enquestes pronostiquen un resultat ajustat amb Colau.

Triomf a Barcelona

“Hem de guanyar a Barcelona, ​​el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència”, argumenta el republicà, el partit es presenta a la capital catalana amb Ernest Maragall de candidat.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia

A Europa, també

També reclama una victòria d’ERC a les eleccions europees a Catalunya, assegurant que serà la millor via per elevar a l’Eurocambra una crítica a “la repressió” de l’Estat contra el sobiranisme català.

“Tenim l’oportunitat de tornar a derrotar la repressió amb tot Europa de testimoni. Ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar la veu”, resumeix Junqueras, en presó preventiva des del 2 de novembre de 2017.

Municipals republicanes

Afegeix que el paper d’ERC en els ajuntaments ha de ser també social, treballant per la igualtat efectiva entre dones i homes; dinamitzant les economies, reduint les desigualtats, potenciant l’educació i gestionant l’urbanisme.

Junqueras esgrimeix que una victòria de l’independentisme i d’ERC serien la constatació que “Catalunya és republicana i vol seguir lluitant per la independència i l’autodeterminació, per la republica catalana i per la justícia social”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut