Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Jové desvetlla la maquiavèl·lica estratègia de la justícia espanyola per evitar que siguin jutjats per un tribunal popular

Amb els delictes de què se l’acusa eviten que hi hagi un tribunal popular que els podria declarar innocents

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/03/2020

L’exsecretari general de Vicepresidència, Economia i Hisenda Josep Maria Jové i l’exsecretari d’Hisenda Josep Lluís Salvadó, diputats d’ERC al Parlament, es van negar a declarar ahir dimecres davant de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els ha processat per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per l’1-O.

Avui, Jové ha visitat els estudis de Catalunya Ràdio per explicar el perquè i com està la seva situació jurídica actual. El republicà no s’ha mossegat la llengua a l’hora de criticar i destapar les vergonyes de la justícia espanyola i la seva policia que ha descrit com entitats amb tota mena de mancances democràtiques. Jové ha assegurat que és víctima d’un procés judicial que persegueix l’independentisme i ha recordat que ell tenia el seu dret, igualment que el seu company de files Lluís Salvadó, a no declarar.

De fet, Jové ha desvetllat la maquiavèl·lica estratègia de la justícia espanyola per evitar que siguin jutjats per un tribunal popular: “Ens acusen sedició i revelació de secrets, uns delictes no els tenen els que ja han estat condemnats al TS”. Segons el republicà, això és perquè “si hi ha delictes de sedició, no pot haver-hi un judici amb jurat popular.”

Jové entén que això no interessa a la judicatura espanyola i als tentacles de l’estat perquè “no es pot permetre que hi hagi un judici que no hi hagi jutges i magistrats espanyols. En altres paraules, tindrien por que un jutjat popular ens declarés innocents. El seu muntatge policial i polític els cauria”.

Així doncs, l’exsecretari general de Vicepresidència assegura que la causa ferotge contra l’independentisme de l’Estat “no podria entomar que ciutadans anònims ens declaressin innocents”.

Jové ha recordat que les fiances que es demanen ja han estat dipositades fins a dues vegades: una al Tribunal de Cuentas i l’altra al jutjat número 13 de Barcelona. Tot i això, el TSJC apunta que l’hauran de tornar a pagar.

Relacionats