Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Jordi Sànchez presenta el seu recurs al TEDH contra la sentència de l’1-O

|

- Publicitat -

L’actual secretari general de Junts i pres polític recentment indultat, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dilluns que ha presentat un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg contra la sentència de l’1-O davant “la vulneració continuada de drets fonamentals” que considera que ha patit. D’aquesta manera, Jordi Sànchez ha volgut deixar constància de la repressió de l’Estat espanyol, que a través de la persecució política pretén atemorir l’independentisme.

“Si he decidit anar al TEDH és perquè l’Estat rebi un correctiu de la justícia europea perquè mai més cap català tingui la sensació, la inseguretat i la incertesa que exercir el dret a reunió, a manifestació, la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica pot ser motiu d’una condemna penal” amb aquestes paraules ha deixat constància en una roda de premsa de la vulneració de drets humans que ha sofert. En la compareixença l’ha acompanyat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Publicitat

El secretari general de Junts ha comentat que el 20-S la Guàrdia Civil va “intentar preparar una trampa per provocar violència que fes descarrilar l’1-O”. D’aquesta manera ha lamentat que el cotxe del cos policial contingués armes, i que estigués obert. Els fets succeïts al 20 de setembre de 2017 van ser una peça clau en l’acusació de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Aquest fet ha estat àmpliament denunciat, precisament, perquè tan Sànchez com Cuixart van desconvocar l’acció per evitar que es pogués acusar l’independentisme.

Després d’assegurar que ha volgut presentar el recurs el dia que es compleixen quatre anys de la manifestació davant de l’antiga seu de la Conselleria d’Economia. Sànchez ha confiat que el TEDH decidirà a favor de tots aquests drets i espera que ho faci “ràpid”. Sànchez ha fet una afirmació contundent, en què deixa clar que l’Estat ha actuat amb mala fe i amb la intenció d’atemorir l’independentisme: “Han actuat contra la meva persona i contra la resta de dirigents socials i polítics conscients que estaven actuant en contra d’elements bàsics de drets humans”, ha etzibat.

Et pot interessar  Votants de l'1-O agredits a Lleida porten Espanya davant el TEDH amb una demanda col·lectiva
Publicitat

Opinió

Minut a Minut