Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Jordi Sànchez demana a la CUP que no deixin perdre les millores que suposen els pressupostos

|

- Publicitat -

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha emplaçat la CUP a donar suport als pressupostos de la Generalitat per al 2022 per les millores que suposen. “No podem deixar perdre un creixement de més de 5.000 MEUR per al 2022, ni l’oportunitat de revertir encara que sigui parcialment els danys de la covid-19 ni l’oportunitat dels fons europeus”, ha ressaltat Jordi Sànchez.

“Hem fet la feina i ara cal que aquesta feina es materialitzi amb un suport clar de la majoria del 52%, perquè només així aquest país podrà avançar”, ha afirmat. En un acte polític a Lleida, Sànchez ha dit que JxCat aspira a ser el primer partit municipalista a Catalunya el 2023 i, per això, ha de ser “un partit plural que reculli totes les sensibilitats”, ha assenyalat.

Publicitat

Sànchez ha defensat que els pressupostos 2022 “representen diverses sensibilitats del 52%” i el “compromís amb la diversitat de l’independentisme”. Així, ha demanat un “suport clar” de la CUP als comptes plantejats pel Govern per “no deixar perdre” les millores i les oportunitats que suposen, segons ha dit. “Tenim una obligació amb els nostres conciutadans, amb el país, amb les classes socials més necessitades, amb els emprenedors i amb els ajuntaments”, ha dit.

“Ens creiem el resultat de les urnes del 14F i van dir, parleu, enriquim la pluralitat”, ha afirmat Jordi Sànchez. “El nostre compromís, hi és, treballem des de la pluralitat i des de la unitat perquè només de de la nostra força podrem fer allò que molts volem, que és fer realitat el mandat de l’1-O”, ha exposat el secretari general de JxCat.

Sànchez ha remarcat que des de la “unitat”, amb JxSí, es va fer l’1-O però, posteriorment, aquesta unitat es va malmetre. “JxCat és el resultat d’un petit fracàs de no haver aconseguit la unitat en el conjunt de l’independentisme però la nostra llavor és la de la unitat, només treballant des de la unitat el país pot guanyar la independència, des de la diversitat buscant l’únic denominador que tenim”, ha assenyalat. Amb vista a les eleccions municipals del 2023, Sànchez ha demanat “generositat, obertura, compromís, servei públic i dignitat” i “sumar i no restar”. “No mirem pel retrovisor, miren endavant”, ha sentenciat.

JxCat aspira a ser el primer partit municipalista el 2023
Jordi Sànchez ha afirmat que JxCat aspira a ser el primer partit municipalista de Catalunya en les eleccions del 2023. “Ens hem d’obrir i fer que molta gent se sumi al que representa JxCat i ser un partit plural que reculli totes les sensibilitats”, ha dit el secretari general del partit davant d’alcaldes i càrrecs electes de la demarcació de Lleida. “Com més forts siguem tindrem més possibilitats que el país recuperi el dinamisme per guanyar la independència que l’1-O vam tenir a tocar”, ha afegit.

En la seva intervenció, l’exconseller i vicepresident de JxCat, Jordi Turull, ha insistit la importància que JxCat reculli “gent de moltes sensibilitats” amb vista a les municipals del 2023 i ha remarcat el compromís de la formació amb el mandat de l’1-O. Turull ha convidat tothom al “culminar el que van votar els ciutadans l’1-O” perquè “o Catalunya és independent o entrarem en decadència”, ha assenyalat. “Volem el pa sencer i si ens barallem per les engrunes no aconseguirem res”, ha advertit a conjunt de forces independentistes.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius, ha posat en valor el govern independentista d’ERC i JxCat a la Paeria amb el qual s’ha posat fi “a una etapa grisa i fosca a Lleida”, segons ha dit. Així mateix, Postius s’ha mostrat convençut que al 2023 “Lleida mantindrà el govern pel canvi” i que, aquesta vegada, “l’encapçalarà JxCat”.

Protesta en defensa de la residència a Pardinyes
Durant l’acte de JxCat a la plaça Sant Joan, una quinzena de veïns de Pardinyes han desplegat diverses pancartes en defensa de la residència en aquest barri lleidatà. Una quinzena de persones han participat en la protesta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut