Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Jordi Gaseni renova a la presidència de l’AMI per dos anys més i passarà el relleu a Salvador Coll

Erra felicita l’entitat per mantenir el seu compromís cap a la independència “malgrat la repressió de l’Estat”

|

- Publicitat -

L’Associació de Municipis per la Independència ha celebrat aquest divendres a Vacarisses l’assemblea general que servia per renovar parcialment els òrgans de govern. Jordi Gaseni continuarà al càrrec de president dos anys més i després d’aquest temps li passarà el relleu al nou vicepresident de l’entitat, i alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll. A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Parlament, Anna Erra, que ha felicitat l’AMI “per mantenir-se en el seu compromís de portar Catalunya cap a la independència tot i la repressió de l’estat espanyol”. Erra ha recordat que Espanya, per mantenir la seva unitat, “ha mostrat la seva cara més amarga: la cara de les togues, els espies i les porres”.

Els alcaldes i alcaldesses presents aquest divendres a l’assemblea general celebrada a Vacarisses han aprovat per unanimitat la renovació de Jordi Gaseni com a president de l’AMI així com els canvis en els òrgans de govern. Gaseni és regidor d’ERC a l’Ametlla de Mar i continuarà per dos anys més al càrrec per passar-li el testimoni després al nou vicepresident de l’associació, Salvador Coll, de Junts. La Comissió Executiva també incorpora com a nova secretària Laia Oller, alcaldessa de Collsuspina i l’alcalde d’Òrrius, Xavier Masgrau, com a vocal.

Publicitat

El president ha remarcat que la nova candidatura és “transversal a nivell polític, de gènere i territori” i vol “representar les diferents sensibilitats polítiques de l’arc democràtic del nostre país”. Així, s’hi trobaran membres d’ERC, Junts, CUP, Independents, PDeCAT, Demòcrates, Més i Primàries.

En el seu discurs, Gaseni, ha mostrat el seu agraïment a tots aquells que han fet possible la constitució del nou govern així com als nous alcaldes i alcaldesses per la seva voluntat de formar part de l’entitat. Ha parlat també de la importància “d’anar tots a una perquè els èxits més grans assolits per l’independentisme han estat gràcies a la coordinació de tots els que lluiten pel mateix objectiu”.

Per la seva banda, Erra ha valorat el paper que tenen els municipis en el camí per la independència “portant el vessant nacional al món local”. Ha lloat també la feina feta per l’AMI valorant que “en els moments claus de país sempre hi és”. I ha recordat com en el 2017 “els municipis van plantar cara a l’estat i van fer el possible per tenir cura dels seus ciutadans”.

A l’assemblea també ha assistit el secretari general de Governs Locals i relacions amb l’Aran, David Rodríguez, que ha agraït la predisposició dels municipis “a mantenir la flama de la independència en uns moments difícils i de desorientació com són els actuals”. Amb relació a això ha dit que “la tasca de l’AMI és molt rellevant perquè ens situa en un dels eixos principals del debat polític i transcendental de la transformació social de Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut