Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Investiguen una punxada d’una noia a la discoteca Razzmatazz: “Em van intentar manipular per no donar mala imatge”

El fet ha tingut ressò a xarxes socials, ja que la víctima quan va poder “pair el xoc” ho va denunciar per xarxes: “Van intentar manipular-me fins al punt de fer-me creure que era una paranoica i que m’ho estava inventant tot”

Redacció 18/09/2022

Les punxades i la no-reacció per part de les discoteques. Una noia de 21 anys denuncia a través d’un fil de Twitter que la van punxar, aporta fotografies del cap que ho confirmen, a la discoteca Razzmatazz de Barcelona fa tres dies, la nit del dimecres 14 al dijous 15 de setembre. Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació, però el cas ha tingut ressò a xarxes per la resposta in situ de la discoteca.

La víctima ja ha presentat denúncia i ha criticat l’atenció rebuda per part de la sala barcelonina. “La nit del dimecres al dijous em van punxar al Razzmatazz i van intentar manipular-me fins al punt de fer-me creure que era una paranoica i que m’ho estava inventant tot simplement perquè no demanés ajudes i així no danyar la imatge de la discoteca”, ha lamentat la jove @martacamfra en un fil a Twitter. La noia ha precisat que l’agressió es va produir quan estava amb dues amigues a la sala de reggaeton, algú se li va tirar a sobre i va notar una punxada al braç dret.

“Intento no donar-hi importància, però al cap d’uns minuts noto que el braç se’m començar a adormir. Vaig al lavabo a mirar-m’ho bé amb el flaix i, efectivament, comprovo que on havia notat la punxada hi tinc una marca”, ha continuat el seu relat la víctima. Poc després es dirigeix a un agent de la seguretat de la sala, que la deriva a unes habitacions del soterrani on hi ha un ‘infermer’. “Quan vaig entrar no em va deixar ni explicar-me ni em va mirar el braç. Va començar a dir-me que no tenia cap punxada i que m’ho estava inventant perquè no hi ha hagut mai cap cas de punxada en una discoteca, que només punxaven fora els locals”, ha denunciat la noia, que també ha detallat un seguit de ‘coaccions’ d’una noia i altres membres de seguretat.

La noia finalment va optar per firmar un paper conforme marxava voluntàriament de la discoteca i l’endemà va trucar al CAP, que la va derivar a un hospital per seguir el protocol contra les punxades a Catalunya. “I després d’estar tot el matí, efectivament sí tinc una punxada. Per sort, no em van drogar, però m’han fet les proves del VIH i estic a l’espera dels resultats”, ha explicat la víctima, que seguidament va anar a presentar una denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. “Em van explicar que tenien més de 80 denúncies per punxades i que cap havia estat amb droga, que simplement ho fan per sembrar el pànic”, ha conclòs la jove afectada.

La Sala Razzmatazz ja ha contestat a la víctima via xarxes socials, ha lamentat els fets ocorreguts i ha assegurat que ha obert una investigació interna per esclarir els fets. “Si l’infermer titulat que estava al càrrec aquell dia o si s’ha comès alguna mala praxi, prendrem les mesures oportunes perquè no torni a succeir”, han comentat des de la sala barcelonina; però l’avassellament de crítiques per a xarxes a la sala és una evidència: “Ja podeu donar explicacions”, “informeu-nos de la vostra investigació”, “volem saber el nom d’aquest infermer titulat”, entre d’altres.