Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Investiguen la Generalitat per tracte de favor a la cimentera de Montcada i Reixac

El magistrat cita com a principals investigats Emili Dragones, cap de serveis de la Direcció General de Qualitat Ambiental, i el representant legal de Lafarge Holcim

|

- Publicitat -

El jutge ha obert oficialment una investigació contra la Generalitat pel suposat tracte de favor que va fer a la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac, admetent així a tràmit la denúncia de la Fiscalia de Medi Ambient a la Generalitat, així com la querella de l’Associacio de Veïns de Can Sant Joan contra la cimentera. Segon l’escrit judicial, al qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat obre investigació per un presumpte delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient.

El magistrat cita com a principals investigats Emili Dragones, cap de serveis de la Direcció General de Qualitat Ambiental, i el representant legal de Lafarge Holcim. Precisament, la Fiscalia va interposar la seva denúncia contra Dragones, acusant-lo de ser el cooperador necessari d’un delicte contra el medi ambient, perquè l’any 2008 la Direcció General de Qualitat Ambiental va atorgar a Lafarge Cementos S. A. una autorització ambiental contrària a la normativa ambiental per fabricar ciment a la planta de Montcada i Reixac. En la denúncia, la Fiscalia també retreia a l’executiu català l’atorgament de llicències mediambientals a l’empresa en funció d’uns permisos que des de l’any 2015 havien estat declarats nuls pel Tribunal Suprem.

Publicitat

L’alt tribunal va ordenar el 2022 el tancament de les instal·lacions, però encara continuen funcionant. La cimentera, gestionada per Lafarge Holcim España, produeix ciment i exerceix d’incineradora, fet que segons els veïns de la zona emet pols i partícules.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut