Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Intenten ressuscitar l’esperit d’Unió: L’entorn “catalanista no independentista” presentarà un nou partit

Basat en independents, busca ser una nova opció electoral de centre amb un nom amb una sonoritat que recorda formacions passades: “Converses Catalunya”

Avatar
Agències 23/01/2020
Pla curt de l'exvicepresident del TC Eugeni Gay durant l'acte de Portes Obertes del Catalanisme, l'11-5-17 (horitzontal).

L’espai catalanista no independentista presentarà el proper dia 3 de febrer a Barcelona una nova formació amb la qual vol guanyar representació a la política catalana. Impulsat per persones com l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, l’exdirector general del Cercle d’Economia Jordi Alberich i l’expresident d’aquesta mateixa organització Carlos Cuatrecasas i l’exdirector de Catalunya Ràdio Fèlix Riera, entre altres, busca “recuperar la centralitat en política i construir una nova opció electoral des de la catalanitat”. A diferència d’altres espais similars que han sorgit en els darrers temps com la Lliga Democràtica o Barcelona pel Canvi –el partit de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls–, aquesta nova plataforma, que de moment s’autodenomina Converses Catalunya, reivindica el paper dels independents “guiada per finalitats altruistes”.