Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Instagram i Facebook podrien marxar d’Europa per un tema legal

|

- Publicitat -

Les xarxes socials sembla que s’hagin convertit una peça clau del puzle de la societat. Tot i això, el panorama podria capgirar-se ràpidament, tot resta en mans de l’empresa Meta.

Meta Plataforms, l’empresa motriu de Facebook adverteix a la Unió Europea que hauria de tancar les dues grans xarxes socials, Instagram i Facebook, si les normatives comunitàries segueixen sense permetre-li transferir dades dels usuaris europeus als Estats Units.

Publicitat

El líder de la famosa empresa, Marc Zuckerberg, no està d’acord amb la política de dades de la Unió Europea, i si res canvia, podria bloquejar l’accés de les xarxes al continent. És el que deixa entreveure en un dels informes que envia a la SEC, la comissió que regula el mercat borsari als Estats Units.

En aquest informe anual, s’explica que la política de la Unió Europea en matèria de protecció de dades és inacceptable per a la companyia. De fet, Meta, va culpar a l’evolució de lleis i reglaments dels tribunals i òrgans legislatius europeus i sostenia que aquestes lleis afectaven operacions crítiques de l’empresa.

Concretament, la raó del descontentament és una resolució preliminar de la Cort de Justícia Europea emesa al mes de juliol que considera que els servidors allotjats als EUA no operen sota el marc de la GDPR, la llei de protecció de dades personals.

Tot i això, tal com afirma Nació Digital, la companyia Meta ha revelat que aquesta mesura seria contrària als seus propis interessos, i que “afectaria materialment i adversament” el seu negoci. Per això, treballen en una solució com més aviat millor.

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut