Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Independentistes d’esquerra convoquen una assemblea pel 29 de març per buscar la unitat estratègica de l’independentisme

|

- Publicitat -

A mitjans d’aquesta setmana explicàvem la sacsejada al món independentista que havia representat la irrupció d’una unió de representats de fins a 17 formacions de l’esquerra independentista que presentava un manifest transversal d’esquerres a favor del candidat Puigdemont. El manifest l’impulsen diverses personalitats dels principals partits i entitats del moviment, així com entitats cíviques, socials, culturals i sindicats, farts del conflicte polític entre independentistes.

El col·lectiu ‘Independentistes d’esquerra’ s’ha presentat avui oficialment a l’Ateneu Barcelonès i ha omplert la sala gran d’unes 300 persones. Durant l’acte s’ha convocat una assemblea oberta pel 29 de març amb l’objectiu de definir la unitat estratègica de l’independentisme. Durant la presentació del seu manifest, els impulsors de la iniciativa han reiterat la intenció de “consolidar i complementar” la línia d’actuació dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Publicitat

El manifest defensa crear una “candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt”, amb el suport de partits i entitats. D’altra banda, Jordi Romeva, pare de Raül Romeva i membre del Consell per la República, ha demanat als líders independentistes empresonats que “passin el relleu” a altres persones.

El manifest l’impulsen l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu -que aquesta setmana va anunciar que es donava de baixa d’ERC després de 30 anys de militància-; l’arqueòleg Eudald Carbonell; l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer; l’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jódar; el filòleg del grup Koiné Josep Ferrer; la presidenta del Col·lectiu de Dones dels Països Catalans, Maria Antònia Font; l’exdiputat europeu per ERC Bernat Joan; l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany.

També hi figuren el president d’Estat Català Jordi Miró; el pallasso i exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona; el cofundador de l’ANC Pere Pugès; l’exalcalde de Torrelles de Llobregat Ferran Puig; la membre de la CUP i Poble Lliure Blanca Serra; l’exconseller de la Generalitat i catedràtic emèrit de la UAB Carles Solà, i l’exrectora de la UOC Imma Tubella, entre d’altres.

Et pot interessar  Elena demana de nou a Marlaska que autoritzi els Mossos a escortar Puigdemont a l’estranger
Publicitat

Opinió

Minut a Minut