Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

[Imatges] Els Mossos atonyinen un reconegut activista independentista per gravar amb el mòbil

Li destrossen el telèfon i li lesionen la mà, a part d’altres contusions pel cos

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/10/2020

Nou conseller d’Interior però velles pràctiques dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Ja ho deia el president Quim Torra, un dels obstacles per a la independència és la mateixa autonomia, com ho ha demostrat, una vegada més, la policia catalana.

Rai Lòpez, conegut activista independentista de les terres de l’Ebre, ha estat agredit pels agents de la Brimo durant les concentracions d’ahir per l’aniversari de l’1-O.

Tal com explica ell mateix i els testimonis allà presents, l’independentista estava gravant quan “han vingut uns policies, han carregat contra mi i això és el que ha passat, i sí, també m’han deixat tou”.

Rai Lòpez afegeix unes fotografies de com li han deixat el telèfon mòbil, la mà i algunes zones del cos, plenes de contusions. La víctima de la violència policial també ha volgut agrair la tasca dels Sanitaris per la República que el van atendre malferit i, a més, ha tingut un missatge pels agents: 2I als dos policies que m’heu agredit a crits de “que te largues y dejes de grabar”, ja ens trobarem”.

De fet, explica que el mòbil li van partir tot tenint-lo a la mà i que els agents de la Brimo sempre es van dirigir a ell en castellà. A més, no va poder veure la identificació de cap dels seus agressors.