Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

[Imatge] Una estelada fragmentada: Així burla Puig-reig la prohibició de la JEC

D’ençà que existeix, la censura ha fet aguditzar l’enginy i la imaginació a aquells que volen burlar les prohibicions. L’obsessió de la Junta Electoral Central (JEC) amb Catalunya i els […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/04/2019
Balcó del Palau de la Generalitat amb pancarta de "llibertat presos polítics i exiliats"

D’ençà que existeix, la censura ha fet aguditzar l’enginy i la imaginació a aquells que volen burlar les prohibicions.

L’obsessió de la Junta Electoral Central (JEC) amb Catalunya i els seus símbols sobiranistes ens ha deixat un bon grapat d’exemples, des del subterfugi a Palau de la Generalitat amb una pancarta que demana la llibertat d’expressió (la foto que encapçala aquest article) fins a idees més originals i que destrossen les peticions de la justícia espanyola com el cas del “Tu ja m’entens” de Fuliola o els “pèsols prolífics” Móra d’Ebre.

Ara ens centrem en Puig-Reig que no han volgut deixar de tenir penjada a la façana de l’Ajuntament l’estelada malgrat la prohibició de la JEC. Com s’ho han fet? Doncs penjant-la per fascicles, a trossos separats: per una banda l’estel, per l’altra el triangle blau, al mig, l’estelada. A més, una pancarta exclama el següent: “Avui ens segresten les paraules però mai ens robaran les idees”. Aquí la foto: