Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Illa qüestiona l’espoli fiscal i demana no “embravir-se” amb les xifres del deute 

"En faig algun número jo, del deute acumulat de la Generalitat amb els Ajuntaments?", ha etzibat

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha admès que “caldrà abordar el debat” del finançament, però ha reiterat la seva oposició a la possibilitat de pactar el concert econòmic per a Catalunya.

Durant les XXVIII Jornades Econòmiques de S’Agaró, ha llançat una alerta a ERC. “Amb el dèficit fiscal, compte amb alegrar-nos-en i embravir-se”, ha advertit, tot qüestionant les xifres del deute acumulat amb Catalunya. Així mateix, el líder socialista ha assegurat que això “no porta enlloc” i ha afegit: “En faig algun número jo, del deute acumulat de la Generalitat amb els Ajuntaments?”.

Publicitat

Illa ha avançat que vol veure “papers” per part d’ERC. “He escoltat un anunci, però vull veure números”, ha dit Illa, admetent que aquest serà un debat “complex i incòmode” que pretén abordar “des del realisme i la defensa dels interessos de Catalunya”. “Tant de bo ens puguem posar d’acord”, ha conclòs des de S’Agaró.

Pel que fa als pressupostos 2024 ha considerat que cal tenir-los enllestits el dia 1 de gener o, a tot estirar, la primera quinzena. Per això, ha demanat a ERC “que no tingui por per arribar a acords”. “S’ha de tenir coratge, i no aquelles postures que puguin ser més còmodes des del punt de vista de defensar el teu projecte”, ha constatat.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut