Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa passa de la petició del Síndic de Greuges de permetre als infants un confinament menys dur

|

- Publicitat -

El Síndic de Greuges ha demanat valorar les necessitats específiques de moviment i contacte amb el medi exterior d’infants i adolescents a l’hora de preveure possibles excepcionalitats si el confinament s’allarga en el temps. Aquesta és una de les recomanacions en la resolució que ha elaborat per reclamar que es consideri l’interès primordial dels infants i adolescents en les mesures que es prenguin en la crisi sanitària pel coronavirus. Rafael Ribó ha reclamat també un fons extraordinari que permeti que els serveis socials atenguin els infants que ja abans del coronavirus vivien situacions vulnerables.

Un ‘No’ des de Madrid

Publicitat

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha descartat permetre que els nens comptin amb un permís especial per sortir al carrer en moments puntuals del dia durant el confinament pel coronavirus, com sí s’està produint en altres països europeus.

“La infància és un vector de transmissió de virus. Sabem que les restrictives mesures alteren molt la quotidianitat de les famílies, però si no penséssim que són absolutament necessàries, no les faríem”, ha defensat el ministre en roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest divendres.

Així, el ministre ha argumentat que les mesures de distanciament social adoptades són les que “han recomanat els experts”. Malgrat que ha reconegut que són “dures”, ha animat a seguir complint com a “única manera” de vèncer el coronavirus, mantenint la “disciplina” i “exemplaritat” que estan tenint els ciutadans espanyols.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut