Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Illa insisteix que cal una “endreça política” a Catalunya i superar la interinitat de la presidència del Parlament

El líder del PSC advoca per tancar "amplis acords" amb ERC i Junts per "no eternitzar" els processos de diàleg

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat una “endreça política” a les institucions d’autogovern. En una conferència aquest divendres al matí al Port de Barcelona, el líder socialista ha posat com a exemple que cal superar la interinitat de la presidència del Parlament. A més, Illa ha advocat per tancar “amplis acords” amb ERC i Junts per “no eternitzar” els processos de diàleg i evitar la “paràlisi”. “Hem de perdre la por a decidir”, ha afegit Illa, acompanyat pel president del Port, Lluís Salvadó; i el president de la Fundació del Cercle d’Infraestructures, Santi Vila. Illa ha apuntat que li agradaria que els pactes amb el president del Govern, Pere Aragonès, fossin “més freqüents”, sobretot pel que fa a les infraestructures.

Illa ha subratllat que voldria més pactes amb Aragonès en l’àmbit de les infraestructures, i ha remarcat que és “positiu” que la conversa pública giri entorn d’aquest espai. El cap de l’oposició també ha destacat els tres punts “rellevants” de l’acord pressupostari, sobre l‘aeroport de Barcelona, la B-40 i Rodalies.

Publicitat

En aquest sentit, Illa ha insistit que l’aeroport del Prat ha de “guanyar capacitat”, i que té “plena confiança” en Aragonès perquè el tram de la B-40 acordat tiri endavant: “No ve d’una setmana, vam dir que havia d’estar resolt el 31 de març, però a vegades les coses es retarden i no passa res. El que és important és que es faci”, ha asseverat.

Finalment, Illa ha demanat un “marc de col·laboració” entre Catalunya i l’Estat per passar a una “dinàmica” que permeti el compliment de l’execució de Rodalies.

La conferència d’Illa arriba l’endemà que la JEC no resolgués sobre la retirada de l’escó de la presidenta suspesa, Laura Borràs, i demanés a la vicepresidenta primera de la cambra, Alba Vergés, que expliqui si li manté l’acta i per què.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut