Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa es nega a”barrejar llibretes” a l’hora de negociar els pressupostos

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, veu “un error barrejar llibretes” a l’hora de negociar els pressupostos. En declaracions als mitjans des del Palau Firal de Manresa, Illa ha criticat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, hagi condicionat l’aprovació dels comptes espanyols a la reforma del delicte de sedició. El líder socialista ha explicat que la seva formació apostarà per una “negociació clàssica” a Catalunya i ha recordat a ERC que el PSC no ha condicionat el seu suport als comptes a la dimissió del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. A més, ha destacat que el president espanyol, Pedro Sánchez, es va cometre a reformar el delicte de sedició durant la legislatura i s’ha mostrat segur de que complirà la seva paraula.

Illa ha afirmat que el PSC també està a favor de “prendre nota” per tal d’incorporar “tota l’experiència d’uns anys molt durs a Catalunya per intentar actualitzar el codi penal tenint en compte el dret penal europeu”.

Publicitat

En ser preguntat pels comptes catalans, el líder socialista s’ha mostrat preocupat perquè, a parer seu, no seran una realitat l’1 de gener del 2023 com ell voldria”. “Encara no coneixem el projecte de pressupostos del Govern”, ha criticat. Davant d’això ha tornat a estendre la mà al president, Pere Aragonès, per tirar-los endavant, tal i com ha passat a l’Ajuntament de Barcelona o amb l’executiu central. Amb tot, Illa ha dit que no veu “adequat que hi hagi un canvi de cromos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut