Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Illa amenaça en forçar eleccions anticipades

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, eleva el to i avisa que veu complicat que el Govern pugui esgotar la legislatura. “Si no canvien les coses i tenint en compte la complexitat a escala internacional, se’m fa difícil pensar que pugui tenir un recorregut llarg”, ha dit en una entrevista a ‘L’Hemicicle’ de Catalunya Ràdio. Preguntat per si prefereix un govern en minoria o un avançament electoral, Illa ha replicat que li agradaria que a Catalunya hi hagués “un executiu que governés”.

Pel que fa a la negociació de pressupostos, Illa ha negat que els socialistes estiguin dilatant arribar a un acord, com acusa ERC. El PSC ha posat damunt la taula el polèmic Hard Rock, la B-40 o l’ampliació de l’aeroport del Prat, però l’executiu li ha tancat la porta. “Catalunya ha d’avançar i ser coherent: no és moment d’endarrerir inversions ni marejar la gent”, ha insistit Illa, que veu en els projectes un “consens ampli” al territori.

Publicitat

Finalment, el líder del PSC ha tornat a descartar una consulta a Catalunya i ha dit que el camí és “aprofundir en l’autogovern” i “buscar consensos” en una taula de partits. Creu que també s’ha de revisar el finançament i que el primer pas és que Catalunya “ocupi la cadira que li correspon”.

 

Et pot interessar  VIDEO | Octuvre denuncia la "batalla ideològica" que té lloc als museus catalans: "Ens hi juguem el futur de la nació catalana"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut