Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Iceta diu que valencians, catalans i balears no són una mateixa nació

En una entrevista assegura que a l’Estat hi ha 8 nacions i s’oblida dels aranesos

Gerard Sesé 08/12/2019
Primer pla del líder del PSC, Miquel Iceta, amb la gorra vermella del PSC a la Festa de la Rosa, al costat de Meritxell Batet. Imatge del 29 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Garbuix d’idees del secretari general del PSC, Miquel Iceta, que fa mans i mànigues per intentar justificar que el seu partit, a diferència del PSOE, reconegui Catalunya com a nació.

El gir centralista dels socialistes catalans i les ànsies per arreplegar vots de Ciudadanos, han acabat de matar el PSC catalanista de fa un parell de dècades i l’han convertit en un braç més dels tentacles de l’Estat per esclafar l’independentisme.

Iceta, en una entrevista al diari ultra La Razón, ha hagut de fer malabarismes per a justificar que Catalunya és una nació i ha tornat a introduir un “cafè per a tots”. Si bé la Constitución reconeix tres regions històriques, catalans, bascos i gallecs, Iceta ha assegurat que a l’Estat hi ha fins a 8 nacions i que “les ha comptat”.

De fet, en diu que hi ha 9 si es compta també Navarra. Molt mesetari això de “divide i venceràs”. Per Iceta, els valencians, catalans i balears no compartim la mateixa nació i, a més, amb tantes que hi compta, no considera els aranesos com una nació (Catalunya reconeix el seu dret a l’autodeterminació).