Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Iceta diu que les vagues d’estudiants poden devaluar els títols universitaris

El secretari general del PSC també ha reclamat als màxims responsables de les institucions acadèmiques catalanes que garanteixin el dret als estudiants que vulguin anar a classe

Avatar
Agències 31/10/2019
Miquel Iceta, primer secretari del PSC / Flickr

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat que per part de les universitats catalanes estiguin donant avantatges als estudiants que estan en vaga indefinida flexibilitzant el sistema d’avaluació, tot i que ha alertat del risc que les titulacions acadèmiques puguin devaluar.

“Pel que m’han explicat no són avantatges, sinó que el que han canviat és un sistema d’avaluació per un examen final”, ha explicat Iceta en una entrevista a RNE recollida per Europa Press en què ha manifestat la seva preocupació per la qualitat acadèmica i el prestigi de les titulacions.

“El que em preocupa de veritat és que ara puguem fer un gest que devaluï la qualitat de l’ensenyament i dels títols universitaris, perquè comenci a dir-se que els alumnes de Catalunya tenen menys dies de classe i que els seus títols valguin menys que els de qualsevol altra universitat “, ha indicat Iceta.

El dirigent socialista ha admès “no compartir, encara que si arribar a entendre” la reivindicació dels estudiants amb una jornada de vaga, però ha insistit que amb una convocatòria indefinida “es posi en risc” el valor dels estudis “per no anar a classe tant com en altres llocs”.

Per això, ha assegurat estar en “estret contacte amb els rectors” els que, segons Iceta, comparteixen “en general la preocupació” per la situació. “Tots (els rectors) ens diuen que no es ressentirà la qualitat dels llicenciats que en aquests anys obtendran la seva titulació, perquè es garantirà que el nivell de coneixement és l’adequat”, ha indicat el dirigent del PSC .

Iceta ha reclamat, però, que els màxims responsables de les institucions acadèmiques catalanes garanteixin el dret als estudiants que vulguin anar a classe.

Relacionats