Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Iceta, cofoi de la possible entesa entre Cs i PP: “Ens deixa un camí més ample”

|

- Publicitat -

El PSC ha rebutjat concórrer a les eleccions catalanes amb Cs i PPC. Després que Inés Arrimadas hagi obert la porta a una entesa amb els populars, el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha interpel·lat la líder de Cs durant la inauguració del Congrés del PSC de Barcelona, aquest divendres a la tarda: “Amb nosaltres no hi comptis”. Iceta ha assegurat que la possible entesa entre Cs i PPC deixarà als socialistes “un camí més ample” per formar “la gran majoria que es necessita per governar Catalunya”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i líder del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat que la dreta busqui candidatures unitàries, i alhora es negui a buscar acords pels pressupostos de la ciutat: “La dreta només pacta amb la dreta o la ultradreta”.

Iceta ha començat la seva intervenció valorant l’anunci del president del Govern, Quim Torra, de convocar eleccions quan el Parlament hagi aprovat els pressupostos. El líder dels socialistes ha constatat que ells ja fa temps que reclamen les urnes: “Ara tenim la confirmació definitiva que s’ha acabat el bròquil”, ha deixat anar.

Publicitat

Tot seguit el dirigent socialista s’ha dirigit a Arrimadas per afirmar que el PSC no concorrerà a les eleccions amb Cs ni el PPC, tot i que ha agraït que la líder del partit taronja hagi estès la mà als socialistes: “Amb nosaltres no hi comptis, però agraïm la decisió, perquè aclareix el panorama”, ha afegit. Així mateix, Iceta considera que una eventual entesa entre Cs i PPC deixarà “un camí més ample per fer la gran majoria que es necessita per governar Catalunya”.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"

Iceta també ha advertit que si hi ha una majoria independentista després de les eleccions hi haurà un govern independentista presidit per una persona també independentista. Per tant, el cap de files del PSC considera que “l’única manera de canviar de rumb” és a partir d’una “àmplia victòria socialista” per constituir un Govern “d’àmplia base” amb l’objectiu “d’unir el poble”, i recuperar “el respecte i la convivència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut