Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Hipra preveu comercialitzar la vacuna de la COVID el novembre i vendre 250 milions de dosis

|

- Publicitat -

La vacuna catalana contra la COVID-19 està cada dia més a prop de comercialitzar-se. Així ho confirma Hipra, el laboratori farmacèutic original d’Amer (Selva) que ha desenvolupat el vaccí, el qual preveu que podrà comercialitzar-se a partir de novembre, i del qual ja es calcula que es vendran uns 250 milions de dosis.

Els directius del laboratori van informar, en una roda de premsa des de Brussel·les, que la vacuna contra la COVID-19 feta a Catalunya pot obtenir l’autorització de l’Agència Europea de Medicaments (EMA) el mes vinent, i que, un cop rebuda l’autorització, la comercialització de la vacuna podrà començar de forma pràcticament immediata. La farmacèutica confia a formar part de la campanya de vacunació de finals d’aquest 2022 i que la seva vacuna actuï com a dosis de reforç.

Publicitat

El vicepresident executiu del grup, Carlos Montañés, ha recordat que hi ha un total de 14 estats membres de la Unió Europea interessats a comprar la vacuna, i que es preveu vendre 250 milions de dosis fins a finals de l’any 2023, amb un preu per sota dels 10 euros.

La vacuna d’Hipra també ha generat interès a regions com l’Amèrica Llatina, l’Àsia o l’Orient Mitjà, i certament traspassarà les fronteres de la UE, ja que moltes dosis arribaran a altres països en forma de donacions des d’Europa. Així i tot, Montañés s’ha mostrat clar respecte de les esperances amb la vacuna: “És cert que confiem vendre fora de la UE, però en aquests moments, el que veiem més factible és comercialitzar el producte en aquells països que han manifestat un interès de compra real”, recull l’ACN.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut