Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Gràfic] Madrid queda ridiculitzat: És l’única comunitat que no cobra impost de patrimoni

|

- Publicitat -

Aquest matí s’ha fet públic un gràfic on han quedat plasmats els impostos de patrimoni que paga cada comunitat autònoma. Madrid queda retratat, perquè no paga impostos a Hisenda, a diferència de totes les altres comunitats autònomes, que sí que ho fan. El gràfic assenyala, amb color vermell les quotes més altes, que pertanyen a Aragó i Extremadura. En canvi, de color verd les que corresponen a la quota més baixa, en aquest cas nul·la, que és a Madrid.

A partir de les dades objectives, facilitades per la Vanguardia, podem afirmar que el que hi ha a Madrid és un paradís fiscal, ja que s’alliberen de pagar impostos. Cal recordar que els seus governs (sigui PP o PSOE) han privatitzat moltes empreses públiques, al llarg dels últims anys. El fet ha accentuat que cada vegada es paguessin menys impostos fins que, pel que fa a l’impost sobre el patrimoni l’any 2021, la quota sigui de zero euros.

Publicitat

El periodista i secretari de difusió del Govern, Jordi Llombart, manifesta en un fil de Twitter que es tracta d’un “dumping”. És a dir, si aquestes empreses privades, les quals tenen  grans beneficis no han  de pagar impostos, segons el periodista:  “El què estàs creant és un dumping entre ciutats per beneficiar només Madrid i a més una desigualtat social de gran magnitud”.  Llombart afegeix amb criteri que “això no és una bona notícia per a ningú”.

En aquesta línia, la major part de la riquesa generada a Madrid és, en bona part, per aquest teixit macroempresarial que s’ha creat gràcies a aquest hipercapital. A més, cal recordar dades rellevants, proporcionades per Llombart: Catalunya és la tercera comunitat en aportar recursos a l’Estat, però cau a la desena posició en rebre recursos per part de l’Estat, tot i això, si hi afegim el cost de la vida, Catalunya cau a la catorzena posició.

Et pot interessar  Els inspectors d'hisenda qualifiquen "d'independència fiscal" la proposta de finançament d'Aragonès

“Així doncs, Catalunya ha tret més bon PIB el 2021 que Madrid i es crea més i millor ocupació aquí. Això sí, no m’estranya que les grans corporacions tinguin Ayuso en un pedestal”, conclou Llombart de forma irònica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut