Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Google i YouTube censuren a Europa els canals d’RT i Sputnik

La Unió Europea també ha anunciat la prohibició de l’emissió en directe de dues cadenes de televisió russes en territori europeu: “No podran emetre les seves mentides ni informacions tòxiques sobre la invasió de Rússia”

Redacció 01/03/2022
Canals de notícies russes bloquejats a la UE

Són moltes les accions de boicot contra Rússia. Cada vegada en són més. En aquesta ocasió, Google és el protagonista i ha decidit censurar els mitjans de propaganda russos Sputnik i RT en l’àmbit europeu, tal com havia exigit la UE. Així mateix, És per això que ja no és possible veure en directe aquests dos canals a través dels navegadors convencionals.

“A causa de la guerra a Ucraïna, estem blocant els canals de YouTube connectats a RT i Sputnik a tot Europa, amb efecte immediat. Els nostres sistemes trigaran un temps a estar completament preparats. Els nostres equips continuen vigilant la situació les 24 hores del dia per prendre mesures ràpides”, ha informat la companyia a través del seu canal de Twitter.

Ni Russia Today ni Sputnik tindran el permís perquè es pugui veure en tots els països de la Unió Europea. Segons Von der Leyen, així “no podran emetre les seves mentides ni informacions tòxiques sobre la invasió de Rússia”.

La nova mesura implica la no publicitat a Google. Això suposarà un cop dur als ingressos publicitaris que obtenen a partir de les visites a les seves pàgines web, les aplicacions i els vídeos que emeten.