Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Gerard Piqué menysprea la llengua catalana de nou: “No pot ser que si pots permetre’t el luxe de parlar un altre idioma que arriba a tothom, que no ho facis”

L'exjugador blaugrana ha replicat les crítiques per la nul·la presència del català a la final de la 'Kings League' assegurant que "li toca els collons" que "surti un partit polític i digui que no utilitzem el català"

|

- Publicitat -

L’exjugador del FC Barcelona, i actual president de la nova lliga de futbol ‘Kings League’, Gerard Piqué, s’ha referit a les crítiques rebudes després que la gran final es disputés al Camp Nou íntegrament en llengua castellana, invisibilitzant de nou la catalana i impedint que arribi a nous públics. La seva resposta, tanmateix, ha tornat a menysprear el català, en assegurar que les crítiques rebudes no tenen sentit perquè amb el castellà s’arriba a un públic molt més gran.

La final de la ‘Kings League’ va aconseguir omplir el Camp Nou d’assistents, i va reunir més d’un milió de persones a Twitch, des d’on es va retransmetre en directe la jornada esportiva. A l’esdeveniment van ser-hi presents també representants polítics, com ara l’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, i el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès. Tanmateix, l’espectacle va aixecar crítiques a les xarxes socials per la nul·la presència de la llengua catalana, malgrat que la final es disputava al camp del Barça i la lliga estava creada per un català i l’Ibai Llanos, que si bé no és català, fa anys que viu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicitat

L’endemà de la final, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va criticar aquest cas de discriminació lingüística i va demanar explícitament a Gerard Piqué que en les pròximes eleccions contempli incloure la llengua catalana.

“A vegades busquen lluites on no n’hi ha. Puc parlar en català sense problemes i em sento català”, assegura Gerard Piqué en una entrevista amb el periodista Gerard Romero, president de l’equip Jijantes de la ‘Kings League’. Tot seguit, però, afegeix: “Em toca els collons que surti un partit polític i digui que no utilitzem el català. No fotem, has de saber a qui vas dirigit. No pot ser que si pots permetre’t el luxe de parlar un altre idioma que arriba a tothom, que no ho facis. És intentar ser coherent i tenir sentit comú”.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"

En aquesta mateixa línia va expressar-se també la setmana passada el CEO de l’esdeveniment a RAC1, on va assegurar que una de les raons per prioritzar la llengua castellana era que alguns dels presidents dels clubs són sud-americans i que, per tant, el ventall del públic castellanoparlant és molt més ampli, ja que hi ha milers de seguidors de l’Amèrica llatina.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut