Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Geis manifesta que al Govern “li falta visió estratègica” i exigeix més finançament a les universitats

|

- Publicitat -

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha denunciat que “al Govern li falta visió estratègica i donar sentit al vot del 14 de febrer”.

Ho ha deixat palès en una entrevista que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’ ha afegit que els dos partits que formen l’executiu, ERC i Junts, són de “bastir ponts”.

Publicitat

A més, assegura que ella “és independentista però com a consellera sé que moltes de les persones del sistema no ho són, cosa que no impedeix crear complicitats”, ha reivindicat.

En el primer any al Govern, Geis ha explicat que s’ha dedicat a “trepitjar” universitats i centres d’investigació. “Comparteixo el diagnòstic: falta finançament, personal i infraestructures”, ha lamentat. I, en aquest sentit, ha considerat que “cal pensar en una conselleria a 20 anys”.

Llei de la ciència

En referència a la llei de la ciència, Geis ha detallat que li agradaria que la estigui aprovada a mitjans de juliol. I ha afegit que s’estan tramitant de manera urgent unes 500 esmenes. Una llei que, segons ha dit, “dibuixa un marc jurídic i preveu obligacions de finançament”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut