Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Forn podrà sortir de la presó 5 dies a la setmana i Bassa 3

|

- Publicitat -

La Junta de Tractament de la presó de Lledoners ha acordat concedir a l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, l’article 100.2 per treballar. Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Forn podrà sortir del centre penitenciari durant 12, 5 hores al dia els cinc dies de la setmana. Per la seva banda, les mateixes fonts han informat que la Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Puig de les Basses també ha concedit aquest permís a l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, a qui se li permetrà sortir tres dies a la setmana durant 8 hores al dia per tenir cura d’un familiar d’edat avançada.

Precisament aquest dijous, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet ús per primera vegada d’aquest article i ha pogut sortir de la presó per anar a treballar a la seva empresa de Sentmenat i fer voluntariat. Aquest dimecres, va ser la Junta de Tractament de Mas d’Enric que va decidir aplicar aquest article a l’expresidenta del parlament, Carme Forcadell, que també podrà sortir tres dies a la setmana per fer voluntariat i tenir cura d’un familiar.

Publicitat

La setmana passada, la Junta de Tractament de Lledoners ja va acordar l’aplicació d’aquest article a Jordi Sànchez, per fer voluntariat, que podrà sortir tres dies entre setmana durant onze hores.

405 interns amb el 100.2

Segons dades de la Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, hi ha 405 interns a l’any a qui se’ls aplica l’article 100.2 per decisió de les juntes de tractament de les presons. Aquestes estan formades per juristes, psicòlegs, treballadors i educadors socials, metges i mestres. El 100.2 és una de les opcions que tenen els presos classificats en segon grau per poder sortir de la presó en programes específics o per anar a treballar. La junta de tractament el pot aplicar per decisió executiva, és a dir, de forma immediata sense que calgui l’aval previ del jutge. En tot cas, es fa una comunicació obligatòria al jutjat de vigilància penitenciària i aquest n’informa a la fiscalia, perquè pugui expressar la seva opinió. Posteriorment, el jutjat decideix si ratifica o tomba l’aplicació del 100.2. Encara que la fiscalia pot recórrer la decisió del jutjat, el recurs en no paralitza l’aplicació.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut