Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ford planteja un ERO a la planta d’Almussafes que afectarà aproximadament 1.100 treballadors

|

- Publicitat -

El grup automobilístic Ford ha anunciat que planteja un expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la planta d’Almussafes (Ribera Baixa) que afectarà aproximadament 1.100 treballadors. En un comunicat publicat aquest divendres, la companyia justifica el “redimensionament” de la plantilla pel fet que a partir de l’abril la planta valenciana deixarà de fabricar dos vehicles, els models S-Max i el Galaxy. Ford ha assegurat que treballarà “constructivament” amb els sindicats per reduir l’impacte de la mesura i ja ha informat de la decisió a la comissió negociadora, malgrat que des dels sindicats la negociació es preveu complicada. La planta d’Almussafes és l’única que té l’automobilística a l’Estat i compta amb gairebé 6.000 treballadors.

L’ERO al centre de treball d’Almussafes arriba després que a l’agost la companyia renunciés als 106 milions d’euros del PERTE del vehicle elèctric atorgats a la planta. Aleshores l’empresa va indicar que havia revisat les previsions per Europa i implicaven un “retard” en els seus “plans de treball” a l’Estat.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut