Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Fins a 8 furgonetes d’antiavalots per desnonar una mare embarassada amb dues filles menors a Sants

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han sorprès els veïns del barri de Sants amb un gran dispositiu policial, que ha comptat amb la presència de fins a vuit furgons d’antiavalots, per tal de desnonar una dona embarassada i mare de dues nenes menors. La dona, greument afectada per la crisi, no podia assumir el lloguer que el propietari li demanava, i malgrat la seva clara situació de vulnerabilitat, el tenidor no ha volgut arribar a cap acord ni suspendre el desnonament.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha convocat el matí d’aquest dimecres, 5 d’octubre, una concentració al número 13 del carrer de l’Àliga per tal d’impedir el desnonament. Malgrat tractar-se d’una protesta pacífica, la presència policial ha anat augmentant considerablement al llarg de l’estona, fins a arribar als vuit furgons de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra. Tot i que no hi ha hagut càrregues, els agents han interposat diverses denúncies contra els presents, a la vegada que els han identificat, emparant-se en la llei mordassa.

Publicitat

Els activistes de la PAH han exposat a les xarxes socials aquest cas, denunciant l’ampli dispositiu policial muntat per desnonar la dona, embarassada de cinc mesos, i les seves dues filles menors, de la casa on han estat vivint i el lloguer de la qual no podien pagar a causa del context d’inflació i crisi que es viu. El propietari, que la PAH assegura que té “set pisos només a Barcelona”, s’ha negat a suspendre el desnonament i a arribar a un acord. Els activistes titllen de “barbàrie” aquest desnonament i assenyalen com a responsables la conselleria d’Interior i el seu conseller, Joan Ignasi Elena, el Govern, i els Mossos d’Esquadra.

A última hora, segons ha pogut saber NacióDigital, l’Ajuntament de Barcelona ha certificat la vulnerabilitat de la família, intercedint perquè se suspengués l’execució judicial. Tanmateix, s’ha acabat executant el desnonament i la unitat familiar s’ha vist abocada al carrer.

La PAH també denuncia que el jutge d’aquest cas s’ha saltat la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. L’article 5 d’aquesta llei estableix que el propietari, en cas de ser un gran tenidor i abans d’interposar una demanda per impagament de lloguer “ha d’oferir als afectats una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa d’habitatge pròpia i que es trobin dins els paràmetres de risc d’exclusió residencial”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut