Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

FGC aturarà el servei a dos trams de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia del 12 al 20 d’agost per obres

La companyia oferirà un servei alternatiu d'autobusos mentre realitza les intervencions de millora

|

- Publicitat -

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han programat unes obres de millora en dos trams de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia entre el 12 i el 20 d’agost que obligaran a interrompre temporalment part del servei. En el cas de la primera línia es veuran afectades les parades de Gràcia, Sant Gervasi, Muntaner, La Bonanova, Les Tres Torres i Sarrià. Pel que fa a la segona, s’intervindrà sobre les estacions de Gornal, Sant Josep i L’Hospitalet-Avinguda Carrilet. En els dos casos, l’empresa posarà un servei alternatiu per autobús mentre durin les obres, programades en unes dates de baixa demanda a les línies metropolitanes amb l’objectiu de minimitzar l’impacte entre els usuaris.

Tal com ha detallat la companyia en un comunicat aquest dilluns, l’actuació a la línia Barcelona-Vallès afecta un tram de via de 640 metres. Allà s’hi instal·laran noves vies de placa formigonada, substituint l’actual via sobre balast amb l’objectiu de millorar la robustesa del servei, disminuir les vibracions i reduir els costos de manteniment. Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, les obres iniciades a principis de juliol se centren a fer una nova contravolta que reforci l’estructura del túnel, on també es renova la via en un tram de 400 metres.

Publicitat

A més de les afectacions al subsol, del 8 al 27 d’agost les obres comportaran també el tall d’un carril de circulació de la Via Augusta, en el tram entre els carrers Vallmajor i Santaló, i el tall del carril bici. La parada de bus d’aquest tram es mantindrà desplaçada al carrer Calvet. A més, es tallarà el lateral de la Ronda General Mitre a l’altura del carrer Lázaro Cárdenas, amb accés exclusiu a veïns.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut