Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ferran López desmunta el relat de la Fiscalia: “Vam pactar amb Pérez de los Cobos enviar un binomi”

El comissari de la policia catalana diu al Suprem que Quim Forn no va donar cap ordre política a la Prefectura sobre el referèndum

|

- Publicitat -

El comissari de Mossos Ferran López ha assegurat que van “pactar” amb els caps de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i el coordinador del dispositiu policial, el coronel Diego Pérez de los Cobos, que els Mossos enviarien un “binomi” a cada col·legi electoral 1-O. Una decisió que, posteriorment, ha rebut dures crítiques i que ha portat a acusar de “passivitat” el cos. López, que assistia a les reunions de coordinació en representació de Trapero, ha dit que totes van ser “cordials i d’entesa”. També ha dit que van “acordar” que “la segona peça” del dispositiu correspondria a Guàrdia Civil i CNP que tenien efectius estrictament d’ordre públic i que actuarien quan el binomi de mossos ho considerés més adequat. A preguntes de Vox, també ha explicat que va oferir ja a la primera reunió (23 de setembre) obrir “la cuina” dels Mossos perquè tots els cossos seguissin la jornada de l’1-O des de la seu central. Una proposta que Pérez de los Cobos no va acceptar. “Algunes interpretacions que s’han fet del dispositiu serien diferents si tots haguéssim estat junts en una sala”, ha valorat.

La versió de López ha coincidit amb les explicacions que ja va donar Trapero quan va declarar com a testimoni al Suprem.

Publicitat

Critiques a Quim Forn i una defensa

López ha assegurat que van alertar l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, que les seves declaracions sobre la posició dels Mossos d’Esquadra en relació a l’1-O eren un “error”, perquè “ens situaven en una situació que no era la que estàvem instal·lats”. López ho ha dit en referència a declaracions de Forn com que la policia catalana “facilitaria” el referèndum. Per López, l’exconseller “projectava una posició dels Mossos que no era la correcta” i ha explicat que li van retreure en una reunió al Palau de la Generalitat el 28 de setembre. López ha assegurat que els Mossos estaven “disposats a complir el mandat judicial” i fer-ho en una “situació anòmala” perquè “el conseller empenyia en sentit contrari”. En la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem, López ha remarcat que Forn “no va demanar mai res” a la Prefectura de la policia catalana respecte a “instruccions sobre l’1-O”.

Et pot interessar  Tres detinguts per atracar amb arma de foc dos bancs de Pallejà i Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut