Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Fastigós classisme d’una delegada del Gobierno a Ceuta que frivolitza sobre el tancament de fronteres al Marroc

|

- Publicitat -

El gir en les relacions entre l’Estat espanyol i el Marroc és un tema candent. La delegada a Ceuta del Gobierno “més progressista”, Salvadora Mateos, ha rebut crítiques per unes declaracions en què lamentava el tancament de la frontera perquè no arriben “muchachas”. “A Ceuta, sobretot les mestresses de casa estem desitjant que vinguin les muchachas, començant per mi…”, va dir, en referència a les treballadores de la llar del Marroc.

La delegada del Gobierno tracta el tema amb una frivolitat descarada i, a més, es victimitza per una situació en la qual ella és la privilegiada. Com explica El País, Suad Ahmed, secretària de Cures i Benestar Social, ha criticat les paraules de la delegada “pel seu enfocament, per transmetre la idea que les veritables ‘víctimes’ del tancament fronterer no són les mateixes treballadores sinó les dones privilegiades que s’han quedat sense que ningú els netegi les seves cases”.

Publicitat

El president Carles Puigdemont ha carregat contra aquest comentari fora de lloc. “Això és Espanya, també l’Espanya socialista de Pedro Sánchez. Repugnant”, ha replicat en una piulada. Així mateix, ha condemnat el fals progressisme de l’executiu espanyol. “No passarà res: els seus socis de govern i al Congrés els permeten tota mena d’excessos, no fos cas que vingués algú de V0X que digués las amas de casa estamos deseando que venga la muchacha”, ha etzibat.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut