Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Torra, expresidents de la Generalitat i del Parlament demanen als presos en vaga de fam que abandonin la protesta

En una carta que també signa el síndic de greuges els insten a pensar en el "dret a la vida" i a afrontar el judici "amb plenes facultats"

|

- Publicitat -

Quim Torra; els expresidents de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, Artur Mas, José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, i els expresidents del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol han demanat als presos independentistes en vaga de fam “que considerin posar fi” a la protesta. Ho fan a través d’una carta que també signa el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. Els signants de la missiva entenen que la vaga de fam “ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional”. A més subratllen que el Tribunal Constitucional “ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d’empara interposats els darrers mesos, i ja n’ha resolt alguns”, motiu principal de la protesta.
A més, els expresidents entenen que en aquests moments, cal “pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut”, així com a “garantir” la participació dels presos “amb plenes facultats” en “la imminent fase de defensa processal i, més endavant, en el futur polític del país”.

Comunicat als presos en vag… by on Scribd

Publicitat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut