Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Torra, expresidents de la Generalitat i del Parlament demanen als presos en vaga de fam que abandonin la protesta

Quim Torra; els expresidents de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, Artur Mas, José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, i els expresidents del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, Núria […]

Agències 19/12/2018

Quim Torra; els expresidents de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, Artur Mas, José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, i els expresidents del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol han demanat als presos independentistes en vaga de fam “que considerin posar fi” a la protesta. Ho fan a través d’una carta que també signa el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. Els signants de la missiva entenen que la vaga de fam “ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional”. A més subratllen que el Tribunal Constitucional “ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d’empara interposats els darrers mesos, i ja n’ha resolt alguns”, motiu principal de la protesta.
A més, els expresidents entenen que en aquests moments, cal “pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut”, així com a “garantir” la participació dels presos “amb plenes facultats” en “la imminent fase de defensa processal i, més endavant, en el futur polític del país”.

Comunicat als presos en vag… by on Scribd