Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Exigeixen la revocació de la condemna de set anys i mig a un jove per les protestes contra la sentència del procés

El grup de suport denuncia que Oleks "és víctima d'un muntatge policial" i recorda que s'enfronta a la pena més alta del procés

|

- Publicitat -

L’Oleks, un jove d’Arenys de Mar ha estat recentment condemnat a set anys i mig de presó per les protestes postsentència a la plaça d’Urquinaona de Barcelona l’octubre del 2019. En un comunicat, el grup de suport —Oleks Absolució— exigeix “la revocació immediata d’aquesta injusta condemna” i fa una crida “a la solidaritat i a la mobilització” per a evitar que el jove de 27 anys entri a la presó.

Des de la xarxa de suport, recorden que la Fiscalia li demanava 14 anys de presó —Oriol Junqueras va ser condemnat a 13 anys— afrontant la pena més alta del procés. L’encausat està acusat d’atemptat contra l’autoritat i de lesions a agents amb llambordes i un “artefacte pirotècnic” que no es va localitzar. “Una fotografia de la protesta i el testimoni dels dos policies són les úniques proves”, puntualitzen a l’escrit.

Publicitat

Oleks Absolució també denuncia que “és víctima d’un muntatge policial“, ja que ell sempre ha afirmat que no va participar dels aldarulls i que va ser identificat tornant a casa, sofrint els comentaris racistes dels agents pel seu origen ucraïnès. Poc després va ser detingut a la feina. Per tot plegat, insisteixen que és “víctima de la repressió política contra el moviment independentista”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut