Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Exestudiants de la UPF denuncien l’assetjament “constant” d’un catedràtic i la “pèssima gestió” de la universitat

|

- Publicitat -

Quatre doctorandes en Biomedicina a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han denunciat que mentre cursaven el doctorat un catedràtic les va assetjar “de forma constant”, segons ha publicat en un comunicat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). “La universitat es veu esquitxada per un cas de violència masclista i, de nou, acompanyat d’una pèssima gestió per part de la institució”, carreguen els estudiants.

Des del SEPC subratllen que “són nombrosos els testimonis de dones que han patit assetjament per part de suposats professionals de la universitat” i denuncien que la UPF “ni s’immuta”. “Lluny d’oferir una solució a les víctimes i plantar cara al catedràtic, es desentén de les agressions amb excuses buides, cosa que la converteix en còmplice“, han criticat, tot traslladant el suport a la víctima.

Publicitat

Així mateix, han carregat contra la ineficiència dels protocols actuals i han reclamat eines que garanteixin la seguretat de tothom en l’espai públic com és la universitat. “Seguim en peu de guerra per aconseguir un compromís real de la Universitat per prevenir agressions masclistes i actuar quan aquestes s’han produït. Fins aleshores no deixarem d’assenyalar la complicitat de la institució”, han advertit.

Per la seva banda, la UPF ha respost al fil de Twitter del sindicat d’estudiants justificant que “va tenir coneixement d’aquest cas fa uns dies i va activar els procediments interns oportuns, inclòs un expedient informatiu” i que “si s’escau” prendran mesures.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut