Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Esperanza Aguirre planteja seriosament la dimissió de Casado

|

- Publicitat -

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha assegurat aquest dissabte que la guerra oberta al PP per l’enfrontament entre el líder del partit, Pablo Casado, i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, és “la crisi més greu” que ha conegut “mai”, “potser només comparable al que va ser el deteriorament de la UCD”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aguirre ha insistit en demanar la dimissió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, però ha afegit que s’està “pensant” si Pablo Casado l’hauria “d’acompanyar”. L’expresidenta madrilenya s’ha situat al costat d’Ayuso i creu que també ho fan “tots els ciutadans”, de Madrid i de tot Espanya.

Aguirre considera que García Egea “ja triga” a dimitir. De fet, ha reclamat que, si no fa aquest pas, el secretari general del PP sigui “destituït”.

Publicitat

L’expresidenta madrilenya, però, ha anat més enllà després d’escoltar l’entrevista que Pablo Casado va concedir a la Cadena Cope aquest divendres. “Va dir coses que no són certes”, ha afirmat. Per aquest motiu, després d’escoltar-lo, ha assegurat que està pensant si Casado “no hauria d’acompanyar també” García Egea en la dimissió. “Ho estic pensant, de moment el que he dit és que, si estigués a la pell de García Egea, “ja triga a dimitir”.

Segons la popular, García Egea està “contravenint” la llei de partits i els estatuts del PP, que estableix que cada 4 anys s’han de fer congressos, i en el cas del PP de Madrid l’últim va ser el 2017. “Ara diuen que no fan el congrés per si Ayuso era corrupta, com es pot dir això?”. Aguirre també ha recordat que l’últim congrés nacional del PP va ser al 2018, on es va triar com a líder a Casado “amb molta il·lusió”, però que s’ha de convocar un nou congrés abans del 21 de juliol. “Llavors espero que tota aquesta situació s’hagi arreglat”, ha afegit.

Esperanza Aguirre s’ha situat al costat d’Isabel Díaz Ayuso, de qui creu que “tots els madrilenys” estan orgullosos. De fet, creu que Ayuso té el suport no només dels madrilenys, sinó també dels ciutadans “de tot Espanya”. “A Ayuso li estan buscant tot el que poden, i desgraciadament han trobat l’ajuda d’alguns dels nostres companys”, ha lamentat.

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid ha defensat que el germà d’Ayuso, Tomás Díaz Ayuso, “no s’ha endut cap comissió” per les gestions fetes per aconseguir portar mascaretes des de Xina a la Comunitat de Madrid, i ha tancat files amb les explicacions donades per la Comunitat de Madrid.

Respecte a la informació que publica aquest dissabte el diari ‘Público’ segons la qual la Comunitat de Madrid va adjudicar un contracte d’emergència de 925.000 euros a un soci de la mare d’Ayuso, Aguirre ho ha posat en dubte: “No sé si la mare té un soci, crec que és un exsoci, perquè la mare em sembla que no té cap societat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut