Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Es crea la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església

|

- Publicitat -

El Parlament ha aprovat crear una comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església. La proposta registrada per ERC, la CUP i els comuns ha rebut el suport del PSC, JxCat i Cs. Vox i el PP han votat en contra i el diputat del PSC-Units Ramon Espadaler s’ha abstingut. Els partits que han votat a favor de la proposta han coincidit a dir que la creació de la comissió d’investigació és un “pas important” per les víctimes. “És una comissió pionera a l’Estat que vol fer un exercici de veritat, justícia i reparació”, ha resumit la diputada dels comuns, Jéssica González. Per la seva banda, Vox ha criticat que es faci una “demonització de l’Església” i el PPC ha qüestionat que s’hagi de tractar tot plegat en una comissió d’investigació.

La comissió té per objectiu “esclarir l’abast de la pederàstia dins l’Església catòlica” per “conèixer la veritat” i “depurar responsabilitats”.

Publicitat

La diputada de la CUP-NCG Dolors Sabater ha recalcat que la comissió no pretén “atacar ni perseguir la tasca religiosa”, sinó que vol “assenyalar l’Església catòlica com a estructura de poder”. Així mateix, ha lamentat que la institució “hagi estat protegida per l’Estat”.

Des dels comuns, la diputada Jéssica González ha celebrat que la comissió sigui una “nova fita” en la “lluita contra la impunitat dels agressors sexuals” i ha destacat que Catalunya sigui la primera comunitat autònoma de l’Estat on es posi en marxa un òrgan parlamentari per abordar-ho.

La diputada d’ERC Raquel Sans ha apuntat que la comissió és un “acte de justícia, de reparació i de no repetició” i ha opinat que els casos de pederàstia són un fenomen “greu” que no es poden “menystenir” des de les institucions.

Des de JxCat, David Saldoni ha celebrat que es posi en marxa un òrgan d’investigació. “Almenys aquí no ens fan por les comissions d’investigació”, ha etzibat fent referència al ‘Catalangate’.

Pel PSC, la comissió ha de servir per “posar l’interès de l’infant de manera central en les polítiques de protecció”, segons ha dit el diputat Raúl Moreno.

Per part de Ciutadans, Nacho Martín Blanco ha demanat que l’òrgan “serveixi per posar el focus” en la pederàstia i ha assegurat que el seu grup parlamentari “vetllarà” perquè “no es converteixi en un aquelarre contra l’Església catòlica”.

Vox i el PPC han votat en contra. El diputat de Vox Manuel Jesús Acosta ha assegurat que el text que s’ha votat al parlament desprèn “sectarisme anticatòlic”. Des dels populars, Alejandro Fernández ha opinat que els casos de pederàstia els hauria d’investigar el Defensor del Poble

Publicitat

Opinió

Minut a Minut