Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC retreu a Sánchez que “l’Estat continua immers en una espiral repressiva” i demana que “compleixi amb Catalunya”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “l’Estat continua immers en una espiral repressiva” i ha exigit que “compleixi amb Catalunya, si realment vol ser útil”. En el debat d’aquest dimarts a la tarda a la cambra alta, Cortès ha retret a Sánchez que faci “moltes promeses”, però que hi hagi “poca realitat”.

La senadora ha reclamat al govern espanyol que “compleixi amb els incompliments”, faci polítiques “valentes, eficaces” i netament d’esquerres que no siguin “reformes puntuals” i que “acabi amb la repressió i resolgui democràticament el conflicte polític”. La portaveu d’ERC ha argumentat que si l’Estat fos una “democràcia plena”, això s’hauria resolt.

Publicitat

En canvi, Cortès ha enunciat les “mancances” que té l’estat espanyol i ha avisat que a la dreta “només se la frena amb drets i democràcia”.

La senadora republicana ha defensat que si Espanya ho fos “no hi hauria exiliats per posar urnes” ni “manifestants investigats” ni “espiats amb Pegasus” a Catalunya. També ha criticat que encara no s’hagi aprovat la llei d’habitatge o no s’hagi derogat la llei mordassa ni s’accepti un referèndum entre monarquia o república.

Et pot interessar  Aragonès celebra que l'amnistia "culmina un treball col·lectiu" que ha de "posar punt final a la repressió contra l'independentisme"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut