Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC posa entre l’espasa i la paret el Gobierno perquè compleixi les recomanacions del Consell d’Europa

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC al Congrés Marta Rosique ha reclamat al Gobierno que compleixi les recomanacions de l’informe del Consell d’Europa sobre el procés independentista que, entre d’altres, insta a reformar el delicte de sedició. En resposta a una pregunta de la republicana a la sessió de control d’aquest dimecres a la tarda al Congrés, la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha respost que està d’acord amb el fet que cal “modernitzar” alguns tipus penals, però que cal “una majoria assossegada” i “un mínim de consens perquè afecta aspectes nuclears de la convivència” a l’estat espanyol. “No està complint”, ha criticat Rosique. Llop ha remarcat que l’executiu “compleix allò que l’obliga i pren bona nota d’allò que se li recomana”.

La titular de Justícia ha defensat que el govern espanyol sí que ha donat compliment a alguns dels elements de l’informe que l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va aprovar al juny de l’any passat.

Publicitat

Concretament, Llop ha reivindicat que s’ha indultat als líders independentistes i s’ha obert una via de diàleg amb la Generalitat.

Rosique ha retret que encara no s’hagin retirat els processos penals per l’1-O ni s’ha assegurat que la malversació només s’aplica quan hi ha pèrdues “reals i quantificades”, entre d’altres. “No tenen excusa. Existeixen els mecanismes i les majories necessàries perquè ho duguin a terme. A què esperen exactament?”, ha dit la diputada d’ERC.

Et pot interessar  ERC proposa formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut