Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC obre la porta a facilitar el pacte PSOE i Podem si es crea una taula de negociació política

|

- Publicitat -

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que si el PSOE i Unides Podem es comprometen a crear una taula de negociació política entre les institucions catalanes i l’Estat els republicans consideraran facilitar el pacte de govern espanyol de les dues formacions.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha obert la porta a facilitar la coalició de govern sempre que hi hagi el “previ compromís” de tirar endavant la negociació. Ha subratllat que hauria de ser “igualitària” i amb “llibertat” per a fer les propostes que es considerin a cada banda.

Publicitat

El vicepresident del Govern ha reclamat “garanties” en el compliment i “seguretat jurídica” de manera que no es pugui modificar allò que es tracti en aquesta negociació.

AMPLIACIÓ.- Lastra i Rufián es reuniran aquest dijous al matí per explorar una hipotètica entesa de cara a la investidura

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, i el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, es reuniran aquest dijous en algú moment del matí per explorar una hipotètica entesa de cara a la investidura. Segons fonts d’ERC, serà una trobada preliminar on els republicans reclamaran la creació d’una taula de diàleg i negociació, tal com ha avançat Aragonès. “Una abraçada de Sánchez amb Iglesias no es fa oblidar tot el que ha dit i ha fet aquests mesos”, apunten aquestes fonts.

Per aconseguir la investidura, els socialistes (120 escons) necessiten tancar el ‘sí’ no només de Podem (35), sinó també del PNB (6), Mas País (3), PRC (1), Teruel Existe (1), BNG (1) i potser Coalición Canaria (2). Entre totes aquestes formacions sumen 169 escons, i per superar una investidura en segona volta requereixen també de l’abstenció de Cs (10) o ERC (13). La negativa de la formació taronja a facilitar l’executiu –el secretari general de Cs ha descartat aquest dimecres un “gir ideològic”- situa l’atenció en els republicans.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

AMPLIACIÓ.- Clatellot de Ponsatí a ERC

Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, ha comentat la notícia a través de Twitter, on ha recordat a ERC que les negociacions amb l’Estat espanyol no podran ser entre “iguals” mentre hi hagi presos polítics i exiliats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut