Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

ERC negocia “directament” amb el PSOE les majories de la Mesa del Congrés

Els republicans entenen que el PSOE hauria de presidir una Mesa "suposadament progressista"

|

- Publicitat -

A set dies de la votació per constituir la Mesa del Congrés, ERC es troba en plenes converses per negociar les majories “directament” amb el PSOE. Així s’ha expressat la número dos dels republicans a Madrid, Teresa Jordà, en una atenció als mitjans aquest dijous després de recollir les credencials. Els republicans, que encara no estan abordant una investidura, entenen que el PSOE hauria de presidir una Mesa “suposadament progressista” al Congrés.

L’exconsellera ha reiterat que els seus vots no es poden donar per fets: “No seran gratis”. I ha tornat a apuntar que el PSOE “sembla que garanteix” grup propi a ERC. D’altra banda, Jordà ha qualificat de “vergonya de primer ordre” que la Secció de Vacances del TC rebutgés ahir el recurs d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín contra l’orde de detenció.

Publicitat

Jordà ha recollit les credencials al costat de la majoria dels diputats i diputades d’ERC a Madrid. Excepte el cap de llista per Barcelona, Gabriel Rufián, i la de Girona, Montse Bassa, que ho faran la setmana que ve. Tenen temps fins al 16 d’agost.

Et pot interessar  Aragonès crida a "plantar cara sempre" a la ultradreta: "Jo també estic enamorat de la meva dona però no abandono"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut