Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC exigeix a Sánchez “voluntat i contingut” per a la taula de diàleg i demana a JxCat que no hi posi traves

|

- Publicitat -

Els republicans redueixen amb dues paraules el què necessiten del president del Gobierno, Pedro Sánchez, per tirar endavant la taula de diàleg: “Voluntat i contingut”. Pedro Sánchez ara té “pressa” per reunir-se i aquest cap de setmana ha dit que li agradaria que es reunís al juliol.

La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha afirmat que hi ha “molta feina a fer”, com ara la reunió entre Sánchez i el president del Govern, Pere Aragonès, encara pendent. D’altra banda, Vilalta ha dit que li agradaria que “tothom” acompanyés en aquesta taula de negociació, també JxCat. I que si no hi volen ser, no hi posin traves.

Publicitat

Vilalta ha reclamat que la reunió entre presidents s’hauria de fer “com més aviat millor” i ha subratllat que és necessària per a reconstruir confiances, després del cas d’espionatge amb Pegasus. “Un procés de negociació no és tant que es fixi una data i ens convoqui, sinó que s’hagin generat les condicions”, ha valorat la portaveu d’ERC.

Pel que fa a JxCat, que Sánchez també ha convidat a ser en la pròxima taula de diàleg, els republicans admeten que els agradaria que “tothom” acompanyés en aquest espai. “Sabem que som més forts si hi anem acompanyats”, ha raonat Vilalta. No obstant això, els republicans només els volen si és “sense posar totes les traves que han posat aquests últims mesos”.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut