Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

ERC escollirà per primàries els candidats de totes les demarcacions pel 14-F

El Consell Nacional del 12 de desembre ratificarà les llistes

Redacció
Redacció 07/11/2020
Pere Aragonès al Consell Nacional d'ERC | ERC

ERC escollirà per primàries tots els candidats de les demarcacions i no només el cap de llista per Barcelona. Així ho estableix el reglament intern que ha aprovat el Consell Nacional d’aquest dissabte. El nou reglament també incorpora la delegació de vot, un mecanisme dirigit especialment a les persones “represaliades”, però també aquelles persones que disposin d’un permís de maternitat. Els candidats o candidates a les quatre demarcacions podran recollir avals per participar de les primàries del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre i serà ratificada al pròxim Consell Nacional previst per al 12 de desembre.

La principal diferència del nou procediment respecte als anteriors és l’elecció dels candidats via primàries. De cara a les propers eleccions, els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona.

Diferències entre les primàries d’ERC i Junts

Una primera diferència la trobem en el sistema de recollida d’avals de les persones que vulguin ser candidats o candidates, les republicanes no preveuen la via telemàtica que si preveu les primàries de JuntsxCat.

Tenint en compte la greu situació de pandèmia, els republicans ho posen molt més complicat.

L’altra gran diferència la trobem en el nombre d’avals per ser el cap de llista nacional, mentre a Junts, només calen 100 avals i no en poden recollir més, a ERC es necessiten quasi 900 avals.