Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC escollirà per primàries els candidats de totes les demarcacions pel 14-F

|

- Publicitat -

ERC escollirà per primàries tots els candidats de les demarcacions i no només el cap de llista per Barcelona. Així ho estableix el reglament intern que ha aprovat el Consell Nacional d’aquest dissabte. El nou reglament també incorpora la delegació de vot, un mecanisme dirigit especialment a les persones “represaliades”, però també aquelles persones que disposin d’un permís de maternitat. Els candidats o candidates a les quatre demarcacions podran recollir avals per participar de les primàries del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre i serà ratificada al pròxim Consell Nacional previst per al 12 de desembre.

La principal diferència del nou procediment respecte als anteriors és l’elecció dels candidats via primàries. De cara a les propers eleccions, els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona.

Publicitat

Diferències entre les primàries d’ERC i Junts

Una primera diferència la trobem en el sistema de recollida d’avals de les persones que vulguin ser candidats o candidates, les republicanes no preveuen la via telemàtica que si preveu les primàries de JuntsxCat.

Tenint en compte la greu situació de pandèmia, els republicans ho posen molt més complicat.

L’altra gran diferència la trobem en el nombre d’avals per ser el cap de llista nacional, mentre a Junts, només calen 100 avals i no en poden recollir més, a ERC es necessiten quasi 900 avals.

Et pot interessar  Junqueras reclama aparcar "la tàctica a curt termini" i crida a aprovar la llei d'amnistia la setmana que ve
Publicitat

Opinió

Minut a Minut