Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC de Sabadell i Terrassa participaran en la manifestació en contra del Quart Cinturó

|

- Publicitat -

Les seccions locals d’ERC a Sabadell i Terrassa (Vallès Occidental) se sumaran a la concentració convocada aquest diumenge, 26 de febrer, a Sabadell contra el projecte del Quart Cinturó. En una piulada, l’alcaldable en aquesta ciutat, Gabriel Fernàndez, assegura que la decisió respon a la voluntat de preservar el rodal i el riu Ripoll, així com per fer front a l’emergència climàtica: “Com sempre, hi serem per dir ben fort ‘no al quart cinturó’ i per proposar un model sostenible de desenvolupament i mobilitat”, assenyala.

Dilluns, la direcció nacional va assegurar que tot i estar en contra del projecte no faria cap crida per anar a la manifestació, donant, però, llibertat a les bases per sumar-s’hi si així ho volien.

Publicitat

Per la seva banda, ERC Terrassa també han anunciat que s’hi sumaran a través d’una piulada que ha compartit l’alcaldable i tinenta d’alcalde a la ciutat, Ona Martínez: “La Ronda Nord és una infraestructura caduca, pensada fa més de 30 anys, vella, que no soluciona res i que ho destrossa tot”, assenyala el text, tot convidant a aquell qui ho vulgui que vagi a la manifestació, amb un “suma-t’hi!”.

El projecte del Quart Cinturó va ser una de les peces clau en la negociació entre el Govern i el PSC per sumar els suports necessaris per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023. Tot i la ferma oposició dels republicans, finalment es va acordar estudiar el desenvolupament d’aquesta via com a condició dels socialistes per a cedir els seus vots als comptes.

La manifestació de diumenge està convocada sota el paraigua de la Campanya Contra el Quart Cinturó i amb la suma de desenes d’entitats de defensa del territori, així com entitats polítiques d’àmbit local i nacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut