Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ERC centra el seu discurs en la nostàlgia de l’1 d’octubre

ERC ha tirat de la nostàlgia de l’1 d’octubre per formular el seu discurs al debat de política general del Parlament. “El que va passar ara fa un any és […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 03/10/2018

ERC ha tirat de la nostàlgia de l’1 d’octubre per formular el seu discurs al debat de política general del Parlament. “El que va passar ara fa un any és un punt de no retorn i ara només podem avançar pel camí de la República”, ha expressat el portaveu Sergi Sabrià.

Sobre un hipotètic diàleg amb el Gobierno, Sabrià ha apuntat que “sempre estarem disposats a parlar, però no pas per parlar d’Estatuts”. ERC considera que l’1 d’octubre és la data “d’inici de l’alliberament definitiu i no hi ha millor solució que posar el futur en mans dels ciutadans”.

Sergi Sabrià també s’ha referit als aldarulls de la manifestació de Jusapol i del primer aniversari de l’1 d’octubre, reconeixent que “les imatges vistes fan petit un moviment exemplar”. En aquest sentit, el diputat ha defensat la tasca dels Mossos, però a la vegada ha exigit “una policia del segle XXI”.

Pel que fa al futur dels presos polítics i els exiliats, ERC considera que es tracta d’un judici premeditat des del 20 de setembre. De cara a una hipotètica sentència condemnatòria, Sabrià cal “pressionar l’Estat des d’avui mateix i preparar una resposta” junt amb partits i entitats.