Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC arxiva l’expedient per l’assetjament a Exteriors i eximeix de cap responsabilitat a Bosch

|

- Publicitat -

L’Executiva nacional d’ERC ha aprovat per unanimitat aquest dilluns les resolucions de la comissió de garanties que arxiven l’expedient obert a l’excap de gabinet d’exterior Carles Garcias acusat d’assetjament sexual. Segons han explicat en un comunicat, si bé la formació no pot sancionar Garcias per no ser militant d’ERC, com a conseqüència de l’expedient no podrà tornar a militar a ERC en un futur. ERC ha explicat que segons el reglament intern només es permet l’enjudiciament de persones militants i, per això, no se’l pot sancionar. D’altra banda, l’expedient obert a l’exconseller d’Acció Exterior Alfred Bosch en qualitat de superior jeràrquic de Garcias també ha quedat arxivat i sense imposició de cap sanció.

El comunicat apunta que les conclusions de l’expedient consideren que Bosch va assumir de “mutu propi les màximes responsabilitats polítiques que se li podrien exigir, en dimitir de manera immediata tant dels càrrecs públics com orgànics quan el cas va transcendir”.

Publicitat

“La instrucció duta a terme constata que el Sr. Bosch va actuar guiat pel principi de prudència, i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si s’esqueia, com així va fer el 24 de gener cessant el Sr. Garcias, molt abans que el cas es fes públic”, destaquen des de ERC. D’aquesta manera l’expedient finalment exonera Bosch per presumpta negligència en l’abordatge del cas.

Tal com el mateix Bosch va explicar en una compareixença en comissió al Parlament, ERC ha recordat que l’exconseller ha iniciat un procés de formació personal en l’àmbit de la igualtat de gènere i la no discriminació, i “compta amb el suport del partit i l’acompanyament d’entitats feministes legitimades”.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut