Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

S’aprova una moció d’ERPV al Senat per fer un homenatge a l’activista mort per l’extrema dreta Guillem Agulló

La moció demana que es creï un fons amb el nom de l'assassinat destinat a indemnitzar víctimes de delictes d'odi

|

- Publicitat -

ERC ha aprovat a la Comissió de Cultura del Senat amb els vots seus, de Podemo, Bildu i PDECAT una moció a instància d’ERC del País Valencià que insta el govern espanyol a homenatjar l’activista Guillem Agulló, assassinat fa 25 anys per militants de l’extrema dreta. El text s’ha aprovat amb els 5 vots a favor i 22 abstencions, incloses les del PSOE. La iniciativa també insta el govern de Pedro Sánchez a crear els fons Guillem Agulló, destinats a indemnitzacions per a familiars de víctimes de delictes d’odi. Pel que fa a l’homenatge, demana que tingui caràcter anual i que serveixi, també, per recordar les víctimes d’aquest tipus de delicte.
El senador Bernat Picornell ha lamentat que 25 anys després de la mort a ganivetades d’Agulló “hi ha famílies de primera i de segona, perquè algunes famílies no han pogut accedir als ajuts vigents”. Picornell també ha denunciat les amenaces “constants” que “l’ultradreta espanyola” fa a la família d’Agulló.

També ha recordat que l’autor confés de l’assassinat de l’activista valencià va ser condemnat a catorze anys de presó, “dels quals només n’ha complert quatre”. I ha subratllat que la mort d’Agulló “no va ser casual, va ser per la militància independentista i antifeixista” fet que, ha indicat, “demostra” que es va tractar d’un “delicte d’odi, un assassinat a causa de les seves idees”.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut