Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Envien a la presó 6 agents dels Mossos que van torturar i humiliar dos joves de Cerdanyola

|

- Publicitat -

Sis agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra han estat condemnats a cinc anys i un mes de presó, i a quatre anys d’inhabilitació, per l’Audiència de Barcelona, que els ha trobat culpables d’un delicte de lesions i tortures a dos joves de Cerdanyola del Vallès. Els agents van torturar, agredir, intimidar i humiliar els nois de forma “totalment gratuïta i injustificada”, segons exposa la secció setena de l’Audiència en la sentència els dos joves. D’altra banda, la Direcció General de Policia ha confirmat que obrirà un expedient disciplinari amb mesures cautelars als agents. El cap de la policia, Pere Ferrer, no descarta expulsar-los del cos quan la sentència sigui ferma.

Els fets es remunten al mes d’abril del 2016, quan dos joves de Cerdanyola van fugir d’un control de seguretat ciutadana que els agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra havien muntat. Els agents van perseguir els nois escapolits fins que aquests van acabar impactant amb el seu vehicle contra una estructura de formigó. A continuació, i tal com exposa l’Audiència, els sis agents van començar a agredir els joves amb cops de puny i puntades de peu per tot el cos (incloent-hi el cap i la cara), amb l’únic objectiu de “menyscabar la integritat física, psicològica i moral” dels nois, que no oferien cap mena de resistència. Un dels agents també va tallar-se el cinturó i els va fuetejar utilitzant la zona de la sivella.

Publicitat

Els agents, que amb les agressions físiques no en van tenir prou, també van humiliar i intimidar els joves amb amenaces de mort. “Us podríem matar i aquí no se n’assabentaria ningú”, va dir un dels agents. Un dels joves estava agenollat, mentre que l’altre estava a la part posterior del turisme amb una “clara actitud d’atordiment”. L’agressió va continuar fins i tot quan els agents van emmanillar els joves.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

Arran d’aquesta agressió, un dels joves va patir un episodi d’ansietat i por sever, del qual se li va desencadenar un brot psicòtic. L’altre jove també va requerir tractament psiquiàtric, i va perdre el 90% de l’agudesa visual en un ull.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut