Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Enric Millo i Joan Coscubiela demostren que l’unionisme no entén d’eix social

L’independentisme encara no té clar que ha d’anar a l’una per a assolir la independència. L’Assemblea Nacional Catalana ha aprovat dur a terme unes primàries republicanes de cara a les […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 23/08/2018
Fotomuntatge que simbolitza la proximitat ideològica entre Joan Coscubiela i Enric Millo

L’independentisme encara no té clar que ha d’anar a l’una per a assolir la independència. L’Assemblea Nacional Catalana ha aprovat dur a terme unes primàries republicanes de cara a les municipals però els tres principals partits independentistes no sembla que hi estiguin massa disposats.

D’altra banda, l’aparició de Manuel Valls que podria unificar tot el nacionalisme espanyol demostra que l’unionisme no entén sobre dretes i esquerres i que pot arribar-se a posar d’acord per a esclafar els republicans.

Un exemple d’això és el flirtreig entre Enric Millo i Joan Coscubiela. Un del PP i l’altre d’ICV, haurien d’estar a les antípodes ideològiques. Però quan es tracta de Catalunya, ràpidament es posen d’acord i coincideixen plenament en les formes i les ideees.

Enric Millo ha lloat les paraules de Coscubiela. El comú despotricava sobre els dies 6 i 8 de setembre de l’ay passat (fins i tot quan la mateixa justícia espanyola ja ha dit que no hi va haver cap irregularitat) i afirmava: “Coincideixo plenament amb aquesta encertada reflexió d’en Joan Coscubiela”.